[Go to Home] Events
GANG 2004
... registreren
... deelnemers
... fotos
... software
... handout


Tutorials
October 2004
June 2004
December 2002
EDG tutorials


De GANG Workshop

  • Vond je ooit de HCC dagen leuk?
  • Zien je collega's je als de Linux Systeem Guru?
  • Ben je zelf al eens aan de slag gegaan met een Globus install?
  • Heb je altijd al eens een GRID web service willen optuigen?
Dan nodigen we je uit om mee te doen aan de GANG (Grid Admin Nerd Group) Workshop op 20 december 2004 bij NIKHEF te Amsterdam.

De GANG Workshop is gericht op het delen van ervaringen betreffende het opzetten en beheren van een op Globus 3.2 gebaseerde GRID omgeving, waarin we vooral Hands-on de huidige stand der techniek willen bekijken. We gaan in de ochtend proberen van een aantal kale (Linux) PC's een werkend grid te maken, waarbij we proberen te komen tot een 'Hello World' service. De middag zal gebruikt worden om een mandelbrot rendering service tot leven te roepen en willen we wat hands-on trouble-shooting ervaringen uitwisselen. Mocht je mee willen doen, dan is het handig om je weg te kunnen vinden in Linux en de grondbeginselen van grid techniek te begrijpen. Wij regelen de ruimte, de koffie en de 'enabling infrastructuur'. Jij 'doet de rest'.

Aanmelden kan VOOR 25 NOVEMBER via dit aanmeldformulier. Er zijn 15 plaatsen, dus snel reageren is handig!!, Wie het eerst komt... (Mocht je eigen hardware mee willen nemen, dan is het noodzakelijk dat deze in staat is om de globus toolkit versie 3.2 te kunnen draaien (wij gaan uit ven Redhat 9) en aangesloten kan worden op een standaard Ethernet hubje.)

Hoewel dit initiatief genomen wordt vanuit het VL-E (P4) programma, zullen we geen gebruik maken van de VL-E (of VL-AM) specifieke GRID omgeving, hiervoor zijn andere tutorials. Deze dag wordt ondersteund door NIKHEF, SARA, IBM en LogicaCMG.

We gaan ervan uit dat deze GANG Workshops regelmatig zullen terugkeren, waarbij het beschikbaar komen van nieuwe technieken en technologieen de aanleiding kunnen zijn. Tijdens de sessie zullen we dan ook vragen welk onderwerp een volgende keer aan de orde zou moeten komen.

Nog even alle details op een rijtje:

Wanneer 20 december,
Koffie om 8:30, om 9:00 beginnen we.
Waar Nikhef te Amsterdam, routebeschrijving.
Doel Hands-on ervaringen opdoen en uitwisselen.
Meer info Bel of mail met Martijn Hünteler 010 - 253 7000 of martijn.hunteler@logicacmg.com
Kosten Je eigen tijd, er zijn geen verdere kosten aan verbonden.
Doelgroep Grid Admin, of met ambitie in die richting.
Voorkennis Linux Sysop kennis (ls, grep, vi zijn gesneden koek)

Om je te registreren, klik hier. Om te zien wie er al aangemeld zijn, zie de lijst van bevestigde deelnemers.


Comments to David Groep